În primăvara anului 2021, soțul meu a primit în dar, de la un om care ne este tare drag, volumul 3 cu mărturii despre Cuviosul Gherontie.
Am citit cam un sfert din carte, apoi m-am oprit. Am continuat să o citesc acum o lună, când am aflat că trebuie să stau la pat. Eram însărcinată în luna a patra și am aflat că sunt ceva probleme și trebuie să stau cât mai liniștită. Câteva zile am fost foarte îngrijorată, că a început să mă doară și spatele foarte tare. După vreo două zile de griji și dureri, citind în cartea cu mărturii despre Cuviosul Gherontie, la pag. 113, o doamnă spunea cum a vindecat-o de durerile de spate. Era uimitor că ceea ce scria doamna semăna izbitor de mult cu ceea ce trăiam eu, parcă eu aş fi vorbit. Ea spunea că îl cunoscuse pe Cuviosul Gherontie din cărțile scrise despre el, că era însărcinată cu al doilea copil (și băiat) și că avea dureri mari de spate. Ei bine, pe doamna o vindecase Cuviosul de durerile de spate… Eu am mai avut două zile dureri, apoi au încetat.
Îi mulțumesc Cuviosului Gherontie că m-a ajutat și nu mă mai doare spatele, dar cel mai mult îi mulțumesc că odată cu durerile de spate au dispărut și grijile exagerate. Am liniște… ştiu că bebele din burtică, frățiorul lui mai mare și noi, ceilalți, avem în persoana Cuviosului Gherontie un ocrotitor, mângâietor și… un prieten sfânt.
După ce se va naște Ștefan, copilaşul din burtică, nădăjduim să ajungem și noi la Tismana.

Prof. Laura Scânteie,
Deva