Aș vrea să vă povestesc o minune trăită de familia mea. Am aflat de Cuviosul Gherontie prin 2020, primind o carte cu minunile făcute de dânsul. I-am dat-o și soțului să o citească și, astfel, am prins mare drag de sfântul.
În Ajunul Crăciunului din 2020, soțul meu a alunecat pe scara blocului și s-a lovit rău la coloană, încât de-abia se mișca prin casă. Într-o seară, și-a pus fotografia de pe carte pe locul unde îl durea foarte tare și la scurt timp durerea i-a dispărut.

Spre sfârșitul lunii octombrie în 2021, ne-a ajutat Bunul Dumnezeu și am ajuns la Tismana la Cuviosul. Acolo am întâlnit o familie care îl cunoscuse din viață și care a adus bomboane, pe care le-au așezat pe mormântul sfântului drept mulțumire. Ne-au dat apoi și nouă mai multe bomboane ca binecuvântare. O măicuță ne-a dat și pietricele de la mormântul Cuviosului şi fotografii cu dânsul.

Am venit acasă bucuroși, iar pe la jumătatea lunii noiembrie am fost în vizită la sora nanei mele, ce m-a botezat, în vârstă de 86 de ani, care este operată de cancer la sân cu multiple metastaze și care de două săptămâni avea dureri abdominale mari, vărsături, încât de-abia putea să mai meargă un pic prin cameră. I se administraseră de la spital cele mai puternice calmante, ca să îi aline durerile, dar degeaba… I-am povestit și ei că am fost la un sfânt contemporan și i-am relatat din minunile făcute de Cuviosul Gherontie, ce le auzisem la mănăstire și din carte, iar la urmă i-am dat o fotografie, o pietricică și o bombonică atinsă de mormântul lui.

Ulterior am fost foarte ocupată cu familia, serviciul și nu am mai ajuns la sora nanei. De Ajunul Crăciunului am sunat-o și mi-a răspuns foarte bucuroasă că după vizita mea a mâncat bombonica adusă de la Cuviosul și la scurt timp durerea i-a dispărut, poate să meargă, să își rezolve treburile casei, are poftă de mâncare. Le-a spus copiilor și vecinilor care știau în ce stare era prin noiembrie ce minune mare s-a petrecut cu ea.

A trecut de atunci mai bine de o jumătate de an şi în vizitele pe care i le-am mai făcut am constatat că este bine, i-a revenit pofta de viață, are chipul luminos, i-a dispărut paloarea feţei, iar dureri nu a mai avut deloc de atunci. Menţionez că nu a urmat niciun tratament pentru cancer: chimioterapie, radioterapie sau tratamente naturiste.
Slavă lui Dumnezeu și tuturor sfinților pentru mila lor cea mare faţă de noi, păcătoșii!

As. med. Mariana Bostan,
Brăila