Am reuşit să îmi iau maşină şi trebuia să merg cu ea la înmatriculat, în oraşul Bistriţa. Eu stau în Cluj, dar cartea de identitate o am pe oraşul Beclean.
Managera mea nu a prea vrut să îmi dea două zile libere, cum am cerut, mai ales că voiam şi numere preferenţiale, iar acestea nu se eliberează în aceeaşi zi. Într-un final, după mai multe discuţii, m-a lăsat să plec o zi şi mi-a spus să fac ce ştiu să nu rămân şi a doua zi. Mergând spre Bistriţa, în 12 aprilie 2021, mă rugam: „Cuvioase, te rog, fă cumva să pot rezolva astăzi totul, să nu am probleme la serviciu!”. La ora 13:37 am avut programare. La ora 13:45 aveam deja actele depuse şi, deşi am cerut numere preferenţiale, care – aşa cum am spus – nu se eliberează în aceeaşi zi, pe mine m-a chemat la ora 15 să le ridic. Stând la coadă, a venit un poliţist şi i-a luat pe doi oameni care erau înaintea mea şi cărora urma să le elibereze numerele. Eu mă rugam Cuviosului, că deja intram în criză de timp şi nu mai prindeam trenul cu care să ajung la Cluj, în aceeaşi zi. Nu mi-am spus rugăciunea până la capăt, că a ieşit un poliţist şi a spus să intre şi următoarele cinci persoane. Când am intrat, am constatat că numerele mele erau gata, iar când am ieşit din clădire, m-am întâlnit cu naşul de botez al soţului meu şi s-a oferit să mă ducă el până la Cluj, să nu prind restricţiile, că nu se putea circula decât până la ora 20.
Am ajuns cu bine acasă, la Cluj, dar şi naşul soţului la Beclean. Pe drum, m-am tot gândit la ajutorul Cuviosului cu numerele şi cu întoarcerea acasă, după întâlnirea aparent întâmplătoare cu acest om.

Diana C.,
Cluj-Napoca