Lucram la Lidl, iar într-o seară, după ce am predat sertarul cu bani, mi-a spus o colegă să o aştept să îi numere. Când i-a numărat prima dată, a văzut că sunt în minus cu 250-260 de lei. M-a strigat şi m-a întrebat ce s-a întâmplat. Am rămas uimită şi i-am spus că nu înţeleg ce se întâmplă, că fusesem chiar foarte atentă. Mi-a zis că vrea să îi mai numărăm o dată împreună. Cu o zi înainte, fusesem la Mănăstirea Petru Vodă şi primisem o carte cu mărturii despre Cuviosul Gherontie. O citisem în microbuz până acasă şi chiar mă minunam de minunile făcute de el.

Când mi-a spus colega că vrea să mai numărăm o dată banii, am strigat cu tot sufletul către Cuviosul. A doua oară, am ieşit tot în minus, cu aceeaşi sumă. Colega mea mi-a spus să merg la casa de marcat, să verific dacă nu mi-au căzut pe jos sau să îmi amintesc dacă am făcut vreun schimb cu o colegă. Am dat să merg să văd, chiar am ieşit din birou. Eram foarte necăjită, pentru că trebuia să pun banii lipsă de la mine şi singurele rezerve erau pentru plătirea gazdei şi pentru celelalte cheltuieli.

Eram cu gândul doar la Cuviosul, când o aud pe colega mea, care mă strigă să nu mai merg, că a mai numărat o dată banii şi de data aceasta au ieşit. Era uimită şi mi-a spus că nu ştie ce s-a întâmplat, dar sunt toţi banii. Eu i-am spus că nu vreau să pună banii de la ea, dar a insistat că i-a numărat şi este toată suma. Sunt convinsă că a fost intervenţia Cuviosului. Nu ştiu cum a făcut, dar asta simt!

Sora Paraschiva,
Mănăstirea Paltin, Petru Vodă