La mormântul Cuviosului Gherontie am ajuns în martie 2021. Ne-am rugat să ne ajute să reușim să ne înfăptuim nunta, pe care o amânasem deja un an din cauza pandemiei, și să ne binecuvânteze căsnicia cu un copilaș.

În iulie am devenit soț și soție, iar în octombrie am aflat cu mare bucurie că vom fi părinți. Totul decurgea absolut normal până în săptămâna a 18-a de sarcină, când am mers la un control de rutină, iar bebelușul nostru a fost diagnosticat cu sindrom de joncțiune pielo-ureterală, o afecțiune renală cu o evoluție imprevizibilă, mai ales la nivel intrauterin când intervențiile sunt foarte limitate la un făt atât de mic. Rinichii erau foarte dilatați, parenchimul renal nu era foarte bine definit, se bănuia chiar o afectare renală. Mi s-a zis că nu sunt multe de făcut, să așteptăm să vedem cum evoluează și să monitorizam sarcina săptămânal, prin ecografii.

Simțeam că îmi fuge pământul de sub picioare și am alergat către soțul meu, care mă aștepta afară. Nu am dormit toată noaptea, încercând să găsim cât mai multe informații despre această afecțiune, care până atunci nu ne era foarte cunoscută. A doua zi au început ecografiile, controalele, părerile diferite, unii medici mai optimiști, alții cu statistici mai sumbre, până am realizat că singurul lucru pe care îl putem face este să ne rugăm lui Dumnezeu și Maicii Domnului să facă o minune pentru copilașul nostru.

Duminica ne-am întâlnit cu nașii noștri și le-am împărtășit încercarea prin care trecem. Atunci nașa mea mi-a povestit despre cureaua Cuviosului Gherontie, pe care o purtase o altă mămică aflată și ea într-o situație grea în timpul sarcinii și despre minunea nașterii unui copil perfect sănătos în familia lor. În momentul acela, parcă îmi apăruse o speranță, dar, în același timp, mă și gândeam cât de greu voi intra în posesia curelei.

Cu ajutorul Cuviosului, al nașilor şi al unor persoane dragi, în aceeași seară, la câteva ore distanță, cureaua era în jurul mijlocului meu și îmi proteja bebelușul de toate cele rele și cele grele. Am purtat cureaua cu toată nădejdea că bunul Cuvios Gherontie se va ruga lui Dumnezeu și Măicuței Domnului să ne ajute să trecem cu bine peste această încercare şi copilul nostru să se nască sănătos, fără probleme renale.

Am mers periodic la ecografii, totul a decurs foarte bine, medicii mi-au spus că bebelușul este dezvoltat normal, că afecțiunea renală nu mai există şi că sunt foarte optimiști. Cuviosul Gherontie a făcut o minune şi pentru copilașul nostru! Cu ajutorul lui, am dus sarcina cu bine, iar la sfârşitul lunii iunie băiețelul nostru a venit sănătos în această lume!
Slavă lui Dumnezeu şi mulţumiri Cuviosului Gherontie pentru toate binecuvântările primite!

Farm. Evelina Coldovan,
Cluj-Napoca