Din păcate, pe Cuviosul nu am apucat să îl cunosc în viață. În primăvara anului 2022 am primit o fotografie cu Cuviosul, pe care după câteva zile am pierdut-o şi, simțindu-mă foarte vinovată, am tot căutat-o…
Nu am găsit doar poza, aceeaşi poză, ci şi Acatistul Cuviosului. Am ştiut că nu este întâmplător. În scurt timp m-am ataşat foarte tare de Cuviosul, liniştindu-mă de fiecare dată când mă rugam dânsului. Toate acestea s-au întâmplat din primăvara anului 2022 încoace. Spre finalul anului, au reapărut durerile foarte puternice de cap, mai puternice ca niciodată, cu simptome noi şi destul de îngrijorătoare. Mi-am făcut programare din nou, de data aceasta la un alt medic, cu o altă specializare decât cei care mă consultaseră până atunci şi care nu găsiseră cauza.

Înainte cu vreo două-trei zile să ajung la medic, noaptea am avut dureri foarte puternice de cap, axate pe partea stângă a feței. Am luat poza Cuviosului, mi-am pus-o pe acea parte mai dureroasă şi puțin inflamată şi m-am rugat până am adormit, în reprize, promițându-i că dacă scap cu bine şi nu am nimic grav, voi depune mărturie despre ajutorul primit! Durerea a dispărut în acea noapte şi în ziua următoare. M-a mai durut de atunci, dar slab. Am mers totuşi la medic şi a constatat că articulația maxilarului are o problemă care se accentuează pe bază de stres.
Îi mulțumesc Cuviosului Gherontie că m-a ajutat şi în diminuarea durerii, dar şi în privinţa diagnosticului. M-am liniştit, mai ales că am aflat după trei ani de dureri care este adevărata cauză şi că nu este nimic patologic, nimic foarte grav.

As. med. Georgiana Ancău,
Alba Iulia