Am intrat în contact cu măicuțele de la Tismana, pentru că îmi doream volumele despre viața Cuviosului și acatistul original, deși îl aveam pe cel publicat pe net pe care îl citisem de câteva ori, mai ales în unele situații de dificultate personală. M-a ajutat de multe ori și am promis că măcar o mărturisire despre ajutorul lui trebuia să o fac.

Am avut ceva probleme de sănătate și, din mai multe motive, doream să schimb doctorul ginecolog, nu știam ce doctor să aleg. Fiind pe Facebook un grup de mame la care eram înscrisă, se întâmpla des să se ceară sfaturi despre un doctor ginecolog bun și aşa ajunsesem și eu să fiu indecisă în privința a doi doctori. Am sunat la cabinetul amândurora, era începutul lui septembrie; la primul, mi s-a propus o programare pentru sfârșitul lui octombrie, iar la al doilea, prima disponibilitate o avea pe 13 octombrie.
Mă gândisem câteva zile bune pe care să îl aleg, până când, în sfârșit, am înțeles că programarea din 13 octombrie, ziua trecerii Cuviosului la Domnul, era semnul cel mai clar pe care mi-l putea trimite la rugăciunile mele.

Situația mea însă avea o oarecare urgenţă și nu puteam aștepta până atunci. M-am rugat Cuviosului să mă ajute, iar a doua zi m-au sunat să mă întrebe dacă puteam să mă prezint la cabinet ziua următoare pentru că s-a eliberat un loc. Nu vă pot descrie bucuria mea, am întâlnit o doamnă doctor foarte gentilă și atentă la problemele mele. Tratamentul dat a început să își facă efectul după două săptămâni, în timp ce eu mă luptam deja cu problema de mai bine de un an, iar doctorul ce mă trata nu avea urechi pentru această problemă.
Mulțumesc Cuviosului!

Emanuela