Am primit „întâmplător” acatistul Cuviosului Gherontie şi m-am hotărât să-l rog să mă ajute şi pe mine, dar nu să ies din curvie, căci aceasta mi se părea imposibil. De zece ani trăiam în curvie; cădeam şi mă ridicam şi iar… Ruga mea părea că nu ajunge la Dumnezeu.
Am citit timp de 40 de zile acatistul. Când ajungeam la: „Bucură-te, că ai înfierat patima fumatului şi a desfrânării,/ Bucură-te, că i-ai ajutat pe cei căzuţi să se ridice” vărsam râuri de lacrimi sărutându-i icoana, dar nu îndrăzneam să cer nimic!
În Sfântul şi Marele Post din 2022, am întâlnit „întâmplător” un părinte. Era la puţin timp după ce terminasem acatisul, dar mă rugam în continuare. În două cuvinte i-am spus mizeria vieţii mele, mi-am vărsat inima înaintea lui Dumnezeu. Odată cu rugăciunea de dezlegare, am simţit izbăvirea de patimă, precum femeia cu scurgere de sânge, care a simţit în trupul ei că s-a vindecat. A fost marea şi minunata lucrare a Cuviosului cu mine, curva şi deznădăjduita.
Oh, iubiţii mei, cei ce asemenea mie aţi căzut şi v-aţi ridicat şi iarăşi aţi căzut, cei ce aţi luptat şi luptaţi! Să nu deznădăjduiţi niciodată! Cuviosul Gherontie mijloceşte neîncetat pentru mântuirea sufletelor noastre!
„Chiar dacă te-ai prăbuşit în străfundurile cele mai adânci ale păcatului să nu deznădăjduieşti şi inima ta să nu abdice niciodată, căci în Dumnezeu imposibilul devine posibil. Dumnezeu să trăiască în tine şi când eşti păcătos, adică să nu te laşi pierdut de Dumnezeu!”

Maria,
cea care mai înainte a fost curvă