La plecare, înainte să urcăm în autocar, m-am dus la Cuviosul să îl rog să se roage pentru toți pe care îi cunoșteam. Şi îi înșiram încontinuu pe toți oamenii din pomelnicul personal, iar dânsul m-a luat de mână și mi-a spus: „Pentru toată lumea, pentru toată lumea!”.

Cuprinsă de bucurie, în autocar m-am așezat tot în preajma Cuviosului și am fost martoră la vindecarea de durerea de cap a unei cunoștințe care avea această problemă de sănătate. Spunându-i problema Cuviosului Gherontie, acesta a început, cât putea dânsul de tare, să dea cap în cap cu ea. Această femeie mi-a mărturisit apoi că de atunci nu a mai durut-o capul. Am vrut și eu să îi spun Cuviosului că și pe mine mă doare capul încontinuu, însă mi-a fost teamă, din cauza necredinței mele. Mă gândeam că n-o să pot rezista durerii, dacă o să dea și cu mine cap în cap aşa de tare, dar apoi mi-a părut foarte rău.

După ce au plecat toți oamenii din jurul Cuviosului la locurile lor, l-am rugat și eu să îmi spună un cuvânt de folos și mi-a zis că și dânsul a făcut păcatele ce le făcusem eu, spunându-mi-le, dar să mă scol la miezul nopții și să mă rog din tot sufletul, cu lacrimi, să mă ierte Dumnezeu.

Farm. Andreea Paraschiv,
Făgăraș