Hristos S-a înălţat!

Deşi era un rugător neostenit, martore sunt nopţile în care se ruga neîncetat până în zori, în anumite momente Cuviosul Gherontie devenea extrem de pragmatic.

Când era vorba de boli, spunea că trebuie doctori pricepuţi, când pleca în pelerinaje în afara ţării, haine nu avea, dar era nelipsită punga cu ceva bani – „Ce e mai de trebuinţă, dragă!” –, pentru a ajuta la nevoie, când mergea la biserică – mai ales duminica – avea întotdeauna pregătiţi bani pentru săraci.

Cu dragostea nemăsurată faţă de aproapele, întotdeauna era dispus să-şi dea haina de pe sine, a şi făcut-o de foarte multe ori, a ajutat şi din punct de vedere material: a contribuit la ridicarea de biserici, case parohiale, pictură bisericească şi a ajutat mulţi, foarte mulţi nevoiaşi, care şi acum îl pomenesc.

E greu să încerci să îi continui opera, dar şi să laşi uitarea să se aştearnă peste aceasta, parcă ar fi păcat.

În acest scop a fost înfiinţată Fundaţia Cuviosul Gherontie de la Tismana care, cu ajutorul Domnului şi rugăciunile Cuviosului, va încerca să-i continue activitatea, să ajute persoane aflate în dificultate, copii capabili de performanţă şcolară, oameni cu posibilităţi materiale reduse, bolnavi, persoane cu handicap, precum şi să sprijine construcţia şi refacerea de aşezăminte bisericeşti, centre pentru ajutorarea persoanelor fără adăpost, apariţia de cărţi ziditoare de suflet, pelerinaje la locuri sfinte etc.

Vom încerca să facem publică activitatea fundaţiei şi cu ajutorul site-ului şi suntem siguri că rugăciunile Cuviosului ne vor ajuta mult.

Slăvit să fie Domnul!