Vreau să mărturisesc şi eu două minuni făcute de Cuviosul Gherontie.

Înainte de Sfântul Crăciun, aveam o durere cruntă la piciorul drept şi nu puteam călca, o durere îngrozitoare, aşa din senin… Eu îmi doream cărţile cu mărturisirile celor care l-au cunoscut pe Cuviosul şi, prin minunea lui, am intrat în posesia lor. Citind câteva pagini cu mărturisiri, aşa a pătruns în sufletul meu încât am luat cartea unde pe copertă este chipul Cuviosului şi am pus-o pe picior şi l-am rugat să mă vindece.

A doua zi, am putut să calc, însă tot şchiopătând şi cu durere. Apoi a venit un gând puternic, care îmi ocupa mintea, că ar trebui să rog un preot să îmi citească câteva rugăciuni. Acest gând mă urmărea pur şi simplu… În câteva zile, a venit la noi acasă un părinte călugăr şi i-am spus dorinţa mea. El s-a mai rugat şi altă dată pentru mine. A doua zi, zburam şi, efectiv, nu mai aveam nimic! Am simţit că de la Cuviosul a fost acest gând, pentru că am citit în cărţi că el îi trimitea pe oamenii bolnavi la Sfântul Maslu şi îi preţuia pe preoţi, cărora le cerea rugăciunea.

Acum, în luna martie 2021, m-am trezit cu o durere cumplită în spate, pe partea stângă, care radia până în faţă, în jos. Nu puteam să mă aplec… crunt. Nu mai puteam de durere şi m-am gândit să nu am piatră la rinichi (am mai avut cu mulţi ani în urmă). Am suferit vreo trei-patru zile şi nu ştiam ce să fac, mai ales că este pandemia asta. În ziua de Buna Vestire, când am venit de la Sfânta Liturghie, primesc pe messenger un filmuleţ cu Cuviosul Gherontie, care se ruga la Maica Domnului. L-am ascultat cu atâta dragoste şi îl admiram cu câtă iubire cântă către Împărăteasa Cerului şi a pământului şi, impresionată până la lacrimi, am pus telefonul pe locul dureros şi am grăit către Cuviosul: „Ajută-mă şi vindecă-mă, sparge piatra dacă este! Aşa cum ai făcut atâtea minuni cu atâţia oameni, fă şi cu mine!”. Oameni buni, a doua zi nu mai aveam nimic! Incredibil cum a lucrat Cuviosul cu mine, păcătoasa. Nu-mi vine să cred că am scăpat de durerea groaznică, mai ales că nu puteam să mă aplec sau să mă întorc în pat!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate! De asemenea, îi mulţumesc Cuviosului Gherontie pentru ajutorul dat şi, drept recunoştinţă, am mărturisit minunile lui. Îmi doresc mult să ajung la Tismana, este foarte departe, dar trăiesc cu speranţa că nimic nu este imposibil. Important este să vrei şi să ai credinţă şi Cuviosul va lucra.

Any Marcu,
Galaţi