După ce am primit cărţile despre Cuviosul Gherontie şi fotografii cu el (pe care eu le consider iconiţe), am vorbit cu o cunoştinţă şi mi-a spus că are probleme în familie. I-am răspuns: „Nu ştiu cum să te ajut, dar îţi trimit o fotografie cu Cuviosul Gherontie. Să te rogi lui, că o să te lumineze, să vezi ce e acolo la voi în casă!”.

În ziua în care a primit coletul, a aflat că soţul ei are o amantă. Este vorba de oameni trecuţi bine de 50 de ani! Acea femeie aştepta să îi vină soţul acasă, că era plecat în străinătate, să divorţeze de el şi să se mute cu soţul cunoştinţei mele. Numai că lucrarea lui Dumnezeu la rugăciunea Cuviosului a fost grabnică, pentru că dânsul a luptat foarte mult şi cât a fost în viaţă pentru unitatea familiei şi pentru ca oamenii să nu divorţeze.

A venit omul din străinătate şi până la urmă s-a împăcat cu soţia lui. Şi minunea nu s-a oprit aici. Şi soţul cunoştinţei mele şi-a dat seama ce a făcut şi şi-a cerut iertare de la soţia lui şi s-au împăcat şi ei. Am vorbit şi cu el după aceea şi mi-a spus că a crezut că soţia lui o să-l părăsească atunci când a aflat adevărul. Mi-a spus: „Nu ştiu ce ai făcut, dar nu am crezut că o să mă ierte! Numai Cuviosul ăla al tău a schimbat-o, a făcut el ceva!”. El nu prea este apropiat de biserică, dar a văzut clar că a fost lucrarea lui Dumnezeu!

A salvat Cuviosul două căsnicii, două familii de la divorţ.

B.M.