Mă gândeam de ceva vreme să scriu o nouă mărturie, dar nu era completă până ieri.

L-am visat pe Cuviosul nostru drag un pic aparte. Nu prea s-a spus, dar atunci când greşeai, Cuviosul Gherontie te atenționa cu blândeţe. În viața pământească, pe mine m-a avertizat de faptul că sunt cu multe kilograme în plus, îmi spunea: „Vai, dragă, ce grasă ești… și cantitate și calitate!” (din păcate sunt o pofticioasă și în plus stau multe ore la calculator etc.). Altă dată, m-am ascuns, dar tot m-a văzut cu unghiile făcute şi doar mi-a spus: „O fi bine?”. Am simțit așa o mare rușine…
L-am visat pe Cuviosul nostru drag acum ceva vreme, că-mi spunea că sunt falsă, mincinoasă, fake news. M-a răscolit, îmi părea rău că s-a supărat pe mine, sunt cea mai mare păcătoasă – mi-am zis, dar fake news îmi rămăsese în minte.

Am început să am gânduri, venite așa din senin, să închid contul de Facebook, am făcut chiar un test să văd cu câți oameni interacţionez, dacă merită această formă de socializare care mă îndepărtează de rugăciune și creează dependență. Dacă închideam contul atunci când am visat, era minunat, sunt gânduri, să-i spunem intuiție care apar în mintea ta.

Ce credeţi?! De vreo trei zile îmi denigrează munca, calitățile fizice un individ cu un cont fals, dar cred că mobilizat ca atare. M-a amărât situația, dar datorită Cuviosului am reușit să depășesc momentul și primul gând a fost să mă rog la Liturghie dimineața pentru cei care mă ponegresc. Simt că sunt persoane îndepărtate de calea Ortodoxiei și a lui Dumnezeu.

Cu alte cuvinte, îi mulțumesc Cuviosului pentru tot sprijinul duhovnicesc. Îmi este clar că trebuie să fiu un om mai bun, mai curat și că trebuie să evit Fake News! Acum mă gândesc că am și o cumătră care se ocupă de Fake News, va trebui să văd dacă este bine! În rest, judecata este a lui Dumnezeu, eu trebuie doar să întorc şi celălalt obraz. Încercarea cu închiderea contului și calea spre rugăciune rămâne. În preajma posturilor și în timpul lor am parte de cele mai mari ispite și încercări.

Înălțați gânduri și rugăciuni către bunul Cuvios Gherontie pentru că vă aude, vă ascultă și vă mijlocește calea spre Bunul Dumnezeu!
Îi mulțumesc Bunului Dumnezeu şi Măicuţei Domnului că l-am cunoscut pe Cuviosul Gherontie și voi începe să fiu un om mai bun, un om nou!
Să nu uit a menționa că nu aș fi ajuns la Tismana și nu l-aș fi cunoscut pe Cuviosul Gherontie dacă drumul și pașii mei nu ar fi fost îndreptați de marele Părinte Arsenie Boca. M-am născut și am crescut în Sinaia, iar perioada ’87-’89 am petrecut-o la două străzi distanță de casa în care a locuit Părintele Arsenie Boca. Mulţumesc!

Ec. Carmen-Mariana Dăscălescu,
Bucureşti