Iubirea Cuviosului Gherontie faţă de familia mea am simţit-o în timpul vieţii sale, dar ea continuă şi acum.

Fiica mea era nemulţumită de salariul pe care îl primea la firma la care lucra. La începutul acestui an, prin ianuarie 2020, ea şi-a propus să îşi schimbe locul de muncă şi şi-a depus CV-ul la o firmă similară, unde salariul era cu mult mai mare, chiar şi pentru un debutant.

A fost la interviu şi aştepta rezultatul. Discutam tot mereu cu ea, era încântată că s-a descurcat foarte bine şi încrezătoare că la noul loc de muncă va fi mai bine. Eu mereu le-am spus copiilor mei că nu întotdeauna banii sunt cei mai importanţi. Din vorbă în vorbă, mi-am amintit de o discuţie pe care am avut-o cu Cuviosul Gherontie, la trei ani după ce s-a angajat, problema fiind şi atunci nemulţumirea ei legată de salariu, raportat la munca depusă. Şi atunci voia să încerce să îşi găsească altceva. M-a întrebat Cuviosul: „De câţi ani lucrează acolo?”. Eu i-am spus că de trei ani, la care dânsul a zis: „Dragă, încă trei, să fie şase ani, adică nu, zece, dragă, să fie rotund!”.

Fiica mea a rămas fără cuvinte, dar a avut puterea să renunţe la postul care i s-a oferit, pentru că, într-adevăr, ea luase concursul. Ar părea că povestea se termină aici. Dar nu e aşa. La scurt timp, i s-a mărit salariul şi la firma unde lucra, dar imediat a venit pandemia. Ambele firme, şi cea la care a renunţat, şi cea la care lucra, şi-au restrâns foarte mult activitatea. Dacă ar fi acceptat postul unde a fost la interviu, ar fi fost printre primii trimişi în şomaj tehnic şi apoi, cine ştie?!

Dar nici unde lucra, lucrurile nu au fost deloc uşoare. S-au închis trei sedii din patru şi au fost anunţaţi că, începând cu 1 aprilie, va rămâne un singur angajat în firmă, la sediul central, pe toată Transilvania, restul fiind trimişi în şomaj tehnic. Prin rugăciunile Cuviosului Gherontie, ea a fost cea care a rămas angajată pe toată perioada pandemiei. Aici este de fapt o dublă minune, pentru că, dacă în urmă cu doi ani nu ar fi renunţat, tot la cuvântul Cuviosului, la avansarea ca şefă la unul dintre sediile nou deschise dar unde ar fi trebuit să lucreze duminica, ar fi rămas sigur în şomaj tehnic, deoarece acel sediu a fost unul din cele trei desfiinţate.

Ascultarea de Cuviosul Gherontie a fost de două ori salvatoare!

A.B.