Se apropia parastasul de doi ani şi jumătate pentru Cuviosul Gherontie, programat pentru 10 aprilie 2021. Aveam îndoieli dacă să mergem sau nu, mai ales că fetiţei îi este foarte rău pe maşină, dar mă gândeam şi financiar…
Până la urmă, cu o zi înainte, ne-am decis să mergem şi ne-am gândit să căutăm un loc de cazare la Mănăstirea Tismana. Avem o carte cu mănăstirile din ţară, cu numere de telefon şi detalii pentru cazare. S-a dus soţia să caute cartea în bibliotecă şi când a venit cu ea şi a deschis-o, a găsit printre file o bancnotă 200 de Euro.

Nu ştiu cum şi când au ajuns acolo. Ne-am tot gândit şi niciunul nu ne-am amintit să îi fi pus. Mai mult, dacă am fi ştiut de existenţa lor, i-am fi folosit că am lucrat la casă în urmă cu câteva luni şi am luat bani împrumut. Nu făceam noi asta dacă ştiam de bani. Nici nu ţinem banii în cărţi, că avem carduri.

Noi credem că este minunea Cuviosului şi că el şi-a dorit să mergem la parastas. L-am şi sunat imediat pe părintele Dorin să îi spun ce s-a întâmplat. Pentru mine e de necrezut. Am zis cu părintele că chiar dacă au rămas acolo cine ştie de când, tot e o minune că i-am găsit ca să mergem la el. Îl cred pe Cuviosul în stare de asemenea minuni!

Andrei Pleşa,
Arad