Dragostea Cuviosului depășește granița mormântului şi se împarte mereu, fiecăruia, după a sa trebuință.

Pe Cuviosul Gherontie l-am cunoscut de pe Internet în anul 2020, iar mai apoi l-am şi visat spunându-mi că voi avea o fetiță și un soț bun. Am mărturisit și atunci, mărturisesc și acum. În prezent fetița are doi anișori şi este bucuria şi lumina casei, iar soțul meu, stâlpul bun, alături de care îmi duc cruciulița rânduită de Dumnezeu pe calea căsătoriei.

Însă precum şi aurul trece prin topitoare, tot așa şi sufletul omului trebuie să treacă prin focul curățirii. Şi unde vom scăpa după Dumnezeu şi Măicuța Domnului dacă nu la prietenii noștri dragi, sfinții? După ce s-a născut Mihail-Gavriil, cel de-al doilea copilaș al familiei noastre, a fost diagnosticat cu două infecții puternice, care i-au dat peste cap întreg organismul. De la o simplă erupție, au apărut pe pielea-i netedă bube care i-au cuprins toată suprafața corporală.

Eu, ca mamă, am fost de-a dreptul dărâmată. Tratamentul medicamentos nu funcționa, ba chiar înrăutățea pielea și starea lui Mihail era vizibil suferindă. Văzând că medical nu poate fi ajutat, la sfatul unui scump părinte duhovnic l-am „udat” din cap până în picioare cu Agheasmă. Îl ungeam zilnic şi cu ulei de la Cuviosul Gherontie, de la Maicile Serafima şi Heruvima de la Bănceni, de la Sfântul Efrem cel Nou şi de la Sfântul Kiril de la Bezdin.

De fiecare dată când îl ungeam, strigam din toată puterea: „Cuvioase Gherontie şi toţi sfinţii, fie-vă milă de Mihail, rugați-vă pentru el!”. Treptat, boala a început să se stingă, până s-a vindecat de tot. Avea momente când anumite zone erau foarte „înfocate”, credeam că va sângera, dar de fiecare dată când puneam ulei de la Cuviosul Gherontie acestea păleau în intensitate, până s-a stins de tot. Ştiu că toţi sfinţii la care m-am rugat au mijlocit pentru el, dar nu puteam să nu observ efectul imediat după ce îl ungeam cu ulei de la Cuviosul Gherontie.

Recent, am fost cu micuțului Mihail la mormântul Cuviosului Gherontie să-i mulțumim pentru toată dragostea și ajutorul, iar când a fost să-l ating pe Mihail de crucea Cuviosului, mi-a venit un gând: „ Atinge-l de trei ori, în numele Preasfintei Treimi!”.
Voi atașa și poze spre folosul şi întărirea în credință a tuturor! Sfinții sunt vii, mai vii decât noi!
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Adriana Maria Copil