În urmă cu câteva luni, mă aflam în vizită la o prietenă, care îmi relata că peste două săptămâni va urma botezul copilului lor. Pornind de la discuţii ca între fete, ea mi-a remarcat manichiura. Drept urmare, m-a rugat să îi las numărul de contact pentru a-şi face şi ea, la rândul, ei o programare.

După ce a trecut botezul, ne-am întâlnit la locul meu de muncă. În acea perioadă nu dispuneam de foarte mulţi bani şi mă gândeam dacă să merg să îmi mai refac unghiile sau nu. Am fost uimită că prietena mea nu fusese la salonul de manichiură, deşi avusese un eveniment foarte important în familie. Întrebarea mea „De ce?!!” a primit următorul răspuns:

„Mi-am amintit de singura mea întâlnire cu Cuviosul Gherontie şi de cuvintele dumnealui. Mă aflam anul trecut în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, iar soţul meu mi-a propus să mergem împreună la dânsul, ca să îl cunosc şi eu. Cuviosul mi-a luat mâna şi a remarcat simplitatea unghiilor mele, apoi şi-a întors privirea la doamna de vizavi şi, văzând unghiile ei, care ieşeau în evidenţă prin roşul lor aprins, a zis: „De asta nu ajung banii!!! Trufia vieţii…”

A fost acel moment în care am realizat că banii ar fi trebuit să fie distribuiţi pe alte priorităţi, dar şi economisiţi pentru ceva ce ar putea fi de folos în viitor.

Slavă Ţie Doamne, că Te milostiveşti, ne iubeşti şi ne dezvălui prin oamenii Tăi voia Ta cea Sfântă!

Cu bucurie, Elena B. şi Ileana M.