Eu ştiam că unor oameni Cuviosul le-a oferit lucruri purtate de el: o curea, o cămaşă, o bluză… Nouă ne-a dat două desene.
Când l-au adus pe Cuviosul vineri seara din Israel la Tismana, eram deja acolo. După ce s-a înconjurat mănăstirea în procesiune cu trupul Cuviosului, maica stareţă a rugat să mai intre câţiva bărbaţi înăuntru, pentru a fi mutat din sicriul cu care a fost adus, în cel cu care a fost înmormântat. Soţul meu a intrat şi el şi a fost o mare binecuvântare pentru el că i-a pus unul dintre pantofi în picior şi o cruce în mână.

Eu stăteam afară şi mă rugam: „Cuvioase drag, atâta îţi mulţumesc că îl laşi pe soţul meu la ultimul drum să te ajute! Aşa de dor o să-mi fie de tine! La unii le-ai dat o cămaşă, la alţii un pulover, la alţii hăinuţele tale, care au stat pe tine! Eu mă bucur că mi-ai dat cele două desene, dar aşa mă doare că nu mi-ai dat ceva care a stat cu tine mai multe zile!”.
Am mers la pensiune la cazare şi i-am spus soţului cât mă bucur de binecuvântarea ce a primit-o de la Cuviosul! Soţul meu avea pe el o vestă şi, când a dat-o jos, a verificat ce are în buzunare. Găseşte un şurub cu care fusese prins capacul de la sicriu şi o bucată din furnirul de pe sicriu. Nu îşi aduce aminte cum au ajuns la el, dar am simţit că a fost darul Cuviosului pentru noi! Am plâns amândoi, că mi-a împlinit Cuviosul rugămintea din ultimul ceas!

Cum mi-a liniştit sufletul după ce a plecat la Domnul

După ce Cuviosul a trecut la Domnul, atâta am plâns după el, încât timp de trei săptămâni au fost zile că am zăcut la pat de atâta durere. A fost peste măsură de mare durerea şi cred că nu a fost bine. Mi-am dat seama că nu pot continua în această durere. De aceea, m-am dus la poză şi i-am spus: „Cuvioase, acuma ai plecat şi eşti fericit, dar fă ceva să mă liniştesc şi eu! Nu mai pot de dor!”.
Mi-a apărut noaptea, în vis, şi a început să mă gâdile. Atâta m-a înveselit şi m-a dus prin nişte locuri frumoase, pe care nu le-am cunoscut. Din acea noapte m-am liniştit, nu mai am durerea aceea care mă apăsa.

Admin. Maria Oros,
Oradea