Pe Cuviosul Gherontie nu l-am văzut niciodată, am aflat despre el de la soţul meu, care l-a cunoscut mai îndeaproape. Cel mai mult am aflat însă despre minunatul lui ajutor din primele două volume, pe care soţul meu le-a primit şi le-a adus acasă într-o seară, când s-a întors de la Alba Iulia. M-am bucurat foarte mult de cărţi şi, în decurs de o săptămână, am citit ambele volume.

Eu eram destul de îngrijorată, deoarece mi se termina concediul maternal şi nu aveam serviciu. Soţul m-a îndemnat să-l rog pe Cuviosul Gherontie să mă ajute. Noi stăm într-o zonă defavorizată, iar în cel mai apropiat oraş de noi, Ocna Mureş, sunt puţine locuri de muncă, astfel că majoritatea oamenilor fac naveta la Turda, Aiud sau Alba Iulia. L-am rugat pe Cuviosul Gherontie să mă ajute şi, în decurs de două săptămâni, am fost angajată chiar în domeniul pentru care m-am pregătit în facultate.

Sunt sigură că fără ajutorul Cuviosului nu îmi găseam aşa de repede un loc de muncă, mai ales că nu am experienţă în domeniu.

Cristina C.