Am aflat despre Cuviosul Gherontie prin februarie 2022, am început să citesc despre el și să mă rog lui. Imediat i-am simţit prezenţa în viața noastră şi am să relatez o întâmplare trăită de mine şi de soţul meu, cu care am mers în Turcia, pentru o boală cu care se confrunta deja de un an.
Acolo, soţul meu a primit un tratament care la noi în țară nu se putea obține prin CNAS şi trebuia să îl cumpărăm. În România costă 2000 € pentru o lună, iar în celelalte ţări din Europa, mai mult. Eram disperați căci nu ne permiteam un tratament așa scump. În noaptea care urma, aveam avionul spre casă. Am început să citesc Acatistul Cuviosului, pe care îl port mereu cu mine, și să mă rog lui să ne arate o cale de rezolvare.
Ne-am decis să ieșim din hotel şi să mergem puțin la plimbare. Mai jos de hotel, în faţa unei farmacii, m-am oprit și i-am spus soțului să intrăm şi să întrebăm cât costă tratamentul pentru o lună. Mi-a zis să nu intrăm pentru că probabil e la fel de scump… În acel moment am vrut să pășesc spre soţul meu, dar ceva mă ținea pe loc, nu puteam să-mi ridic piciorul să fac un pas spre el. Genunchiul mi-l puteam îndoi, dar talpa piciorului nu o puteam dezlipi de la sol, fapt observat și de soţul meu. În momentul acela am încercat să pășesc spre intrarea în farmacie și, bineînțeles, că am putut merge fără nicio problemă…
Am intrat în farmacie şi am găsit tratamentul, care costă 500 €, deci cu banii pentru o lună, cât am fi dat în România, acolo am putut lua pentru patru luni. Nu ne venea să credem ce ni se întâmplă şi atunci am înțeles că a fost mâna Cuviosului Gherontie, că el ne-a condus paşii şi ne-a dat gândul bun.
De când a intrat în viaţa noastră, Cuviosul ne-a ajutat în foarte multe probleme, atunci când nu mai știam ce să facem și credeam că nu le putem rezolva. Parcă ceva sau cineva făcea o minune și găseam calea… Cred cu tărie că numai cu ajutorul Cuviosului Gherontie putem trece prin încercarea aceasta, care durează din 2021, de când soţul meu a fost diagnosticat cu această boală…

Mariana Păduraru,
Hunedoara