Primele „întâlniri”, privirea mea cu a Cuviosului, au fost pe când aveam vârsta de 14 ani şi jumătate, în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, dar pe atunci nu cunoșteam termenul de „nebun pentru Hristos” și îmi era tare teamă de dânsul și mă feream de el cât puteam! (Cuvioase, iartă-mă și îmi pare rău!)

Era cu câteva zile înainte de Nașterea Domnului în anul 2020, când un „înger” de om, în persoana colegei mele (colegă e puțin spus, dar Bunul Dumnezeu știe asta) îmi dăruiește pentru început primele trei volume cu mărturii despre Cuviosul, alături de niște aripioare de îngeri, care îmi dădeau zor să citesc cât mai curând mărturiile. Cu cât citeam mai mult, creștea în sufletul meu nădejdea și credința (care parcă mi-au lipsit de când sunt), că m-a ajuta și pe mine Cuviosul, deși nu semănam cu niciuna din mărturii și, mai mult, nu eram nici maică, nici preoteasă, nici căsătorită legal. Eram într-o relație de 17-18 ani, relație care nu ne-a ridicat, nu ne-a împlinit, nu a dus niciunde… Sufletul meu era fără liniște, în hău, nu mai puteam oferi nimic… trebuia să se oprească, nu puteam face eu acest pas, îmi era teamă de mulți ani, nu doream scandal, nu cuvinte urâte, resentimente… speram, încă îmi doream o familie cu toate că nu aveam nimic în comun.

Am primit și volumul patru, pe care l-am citit într-un suflet. La câteva zile, sufletul meu vede o rază de lumină în momentul în care partenerul meu pune „punct” exact așa: în liniște, fără cuvinte urâte, certuri etc., chiar și cu părere de rău la două zile și cu dorința lui de a nu mai încheia această relație. Ba și mai mult, m-a ajutat la vopsit, zugrăvit, mutat, doctori (aveam probleme de sănătate) etc. Cum era nevoie de ceva, partenerul meu sărea în ajutor, ceea ce nu a mai făcut de 14-15 ani.

A fost ruga Cuviosului de bună seamă pentru mine și chiar și pentru partenerul meu către Bunul Dumnezeu, către Maica Domnului, către îngeri, către toţi sfinții. Acum sunt liniștită, cu sufletul împăcat, am nădejde…
Nu știm zilele noastre câte și cum or mai fi, dar știu: Cuviosul este cu mine!

S.E.,
Alba Iulia