Vreau să încep prin a-I mulţumi lui Dumnezeu pentru prietenii mei dragi Edi şi Oana, care au fost şi sunt mereu aproape de mine, datorită cărora am ajuns să-l cunosc pe Cuviosul Gherontie de la Mănăstirea Tismana.

Acum un an şi jumătate am fost diagnosticat cu Limfom Hodgkin, o tumoare extrem de mare pe mediastin, mai exact între plămâni şi inimă. Mă simţeam foarte rău, oboseam la serviciu foarte repede, am slăbit 10 kg în interval de 1lună şi jumătate, transpiram noaptea, tuşeam, aveam junghiuri foarte puternice în piept, uneori făceam şi febră foarte mare.

Am început o cură uşoară de chimioterapie, 12 şedinţe timp de 6 luni la spitalul Fundeni din Bucureşti, după care am efectuat prima investigaţie tomograf, pentru a afla în ce stare este boala. Tumoarea a răspuns foarte bine la tratament şi s-a micşorat însă nu suficient. Am terminat chimioterapia, apoi am făcut radioterapie la o clinica tot din Bucureşti, timp de o lună.

După 3 luni de zile de la radioterapie, am făcut a doua investigaţie tomograf PET/CT, asta la sfârşitul lunii august 2019, mult mai detaliată, pentru a afla în ce stare este boala mea şi pentru a putea merge mai departe. După rezultatul analizelor, doamna doctor a ajuns la concluzia că „boala este foarte agresivă şi s-a extins şi pe alte organe din corp, în doar 3 luni”.

M-am internat din nou în spital la Fundeni, mi s-a făcut puncţie din măduvă pentru a vedea clar dacă boala mi-a afectat măduva, fiind foarte agresivă. Din fericire, măduva nu era afectată. Am urmat o altă cură de chimioterapie, de data asta de zece ori mai puternică, din trei în trei săptămâni, rămânând internat în spital de fiecare dată câte 4 zile.

După a treia cură de chimioterapie am venit acasă – asta în octombrie 2019. La câteva zile, prietenii mei mi-au povestit de Cuviosul Gherontie, cât de mulţi oameni a ajutat şi i-a vindecat cu harul său. M-au sfătuit să merg la Mănăstirea Tismana, unde se află mormântul său, să mă rog la dânsul, pentru că o să-mi asculte rugăciunea şi o să mă ajute să mă vindec. Între timp, ei mi-au făcut rost de o bluză purtată de Cuviosul cât timp a fost printre noi, pe care să o port mereu.

După o săptămână în care am purtat bluza Cuviosului şi m-am rugat lui am fost programat pentru efectuarea celui de-al treilea tomograf PET/CT, în data de 31 noiembrie 2019, iar rezultatul a fost foarte bun, tumorile au dispărut, la fel şi cea mare de pe mediastin, care nu-mi dădea pace.
Pe 5 decembrie 2019 am fost programat pentru recoltarea de celule stem, unde am stat la izolare timp de 2 săptămâni. Aici, Cuviosul iarăşi m-a ajutat foarte mult. Din cauza tratamentului puternic, măduva mea a devenit mai leneşă şi am fost la un pas să pierd recoltarea. M-am rugat foarte mult Cuviosului şi lui Dumnezeu, iar în ultima zi m-au chemat la recoltare, care a durat 6 ore. A fost foarte greu, dar cu ajutorul primit am reuşit. S-au miluit şi mi-au dat şansa să mă bucur în continuare de viaţă şi de familia mea.

Astăzi sunt acasă, lângă familie şi mă simt foarte bine! În ianuarie 2020 sunt programat la control pentru a merge mai departe cu procedurile pentru terminarea tratamentului. Tumorile nu mai există, dar doctorii îmi recomandă finalizarea întregului tratament, pentru siguranţa mea.
Îi mulţumesc încă o dată Cuviosului Gherontie pentru ajutorul primit, am simţit cum a lucrat Dumnezeu la rugăciunile sale, la fel şi prietenilor mei, care mi-au scos în cale un asemenea Sfânt. Îmi pare rău că nu l-am cunoscut pe Cuviosul înainte de a pleca la Domnul, dar poate că aşa a vrut Dumnezeu să-l întâlnesc.

Bogdan, Slatina