L-am descoperit pe Cuviosul Gherontie în luna aprilie 2020, căutând pe Internet informații despre sfinți nebuni pentru Hristos. Îndată ce am citit mai multe amănunte despre viața lui, m-au cuprins multe emoții de bucurie, mai ales pentru faptul că a viețuit în zilele noastre.

Am mărturisit atunci tuturor apropiaților uimirea mea, că am găsit un sfânt nebun pentru Hristos din zilele noastre, cu atât mai mult că e român, povestind cu multă bucurie despre viața și minunile dânsului. La scurt timp, am obținut primele două volume cu minunile sale, lucru care m-a bucurat nespus!

În vremea respectivă, ceream mijlocirea Sfântului Efrem cel Nou pentru a întâlni un om potrivit sufletului meu, cu care să pășesc pe calea căsătoriei. În noaptea de 12 spre 13 mai 2020, l-am visat pe Cuviosul Gherontie de la Tismana, care mi-a spus cu zâmbetul până la urechi că voi avea o fetiță. Am fost foarte uimită și i-am spus: „Cuvioase, roagă-te pentru mine să îmi dea Dumnezeu și un soț bun!”.

Atunci m-a fixat lung cu privirea și mi-a spus: „Ştiu, știu că îți trebuie și un băiat… un băiat, un băiat, un băiat!”. A repetat ultimele cuvinte ca și cum s-ar gândi sau ar vizualiza ceva. Deodată s-a luminat la față și a exclamat: „Oooo, și ce mai băiat!!!”. Apoi m-a îmbrățișat plin de căldură, spunându-mi: „Îți va da Dumnezeu și un băiat bun!”.

M-am trezit cu un sentiment profund de liniște sufletească și bucurie. I-am mărturisit aceasta părintelui duhovnic însă am încercat să nu dau crezare, din teama de a nu fi fost vreo înșelare din partea cui nu trebuie.

La câteva zile, am cunoscut un băiat de al cărui suflet m-am lipit din prima. Simțeam că este ceva ce niciodată nu am mai trăit, experimentat. Sentimentele au fost reciproce, iar după o prietenie frumoasă de aproximativ 6 luni, ne-am căsătorit. La două luni de la căsătorie, am rămas însărcinată. În urma controalelor efectuate, medicii au confirmat spusele Cuviosului Gherontie, cum că voi avea o fetiță, iar data aproximativă a nașterii este 13 octombrie, chiar ziua adormirii Cuviosului.

În prezent mă aflu în ultima perioadă de sarcină, dar dorind o naștere naturală, nu pot ști cu precizie dacă fetița se va naște sau nu chiar pe data de 13 octombrie. Sunt însă încredințată că visul avut cu un an în urmă și împlinirea acestuia a fost nu pentru că aș fi meritat eu, ci spre întărirea în credință a tuturor oamenilor care își pun nădejdea în rugăciunile și mijlocirile sfinților lui Dumnezeu! Vedem așadar, cum sfinții sunt împreună-lucrători în toate cele bune și spre folos sufletelor noastre!

Vă îndemn din toată inima și cu toată căldura să nu deznădăjduiți, în special tinerii care vă doriţi să vă întemeiaţi o familie! Nimeni din cei ce aleargă la Dumnezeu, la Măicuța și la Sfinți nu iese rușinat! „Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate celelalte vi se vor adăuga vouă!” (4 septembrie 2021)

Adriana Maria Copil,
Tăşnad, Bihor