Trecând printr-o etapă de început la creșă, fetiţa a contractat la început de an viroze peste viroze, dar și varicelă și rujeolă, toate acestea conducând la o imunitate scăzută. Cu mult repaus acasă (în ultima lună a fost doar două zile), am încercat să o ajutam cât putem de mult. Soțul lucrând foarte mult (180 h pe lună), eu am decis să îmi iau ceva până în patru ore să pot să mă descurc și cu fetiţa şi cu toate cele necesare, pentru că nu are cine să ne ajute cu ea.
Scriu cu lacrimi în ochi, dar și cu bucurie în inimă, mărturisind ajutorul deplin al Cuviosului. Zilele trecute, am lăsat fetiţa la creșă, dar am fost sunată la scurt timp să merg după ea că are secreții nazale și că nu este în regulă. M-am necăjit enorm și am zis: „Numai Cuviosul mai poate face ceva pentru mine!”. M-am închis într-o încăpere și am început să plâng și să îl rog pe Cuviosul să mă scoată la liman, că nu mai aveam nici o soluție.
Va mărturisesc că atunci când am mers să iau fetiţa, nu a mai avut nicio secreție, iar asistenta s-a oferit să mă ajute să o pot duce și zilele următoare, fie și la un program mai scurt. Miraculos, a fost bine și neașteptat de repede.
Îți mulțumesc pentru dragostea ta deplină pentru noi cei încercați de neputințe, dar și de dorul de a fi ajutați dar și mângâiați de un om al rugăciunii și am smereniei depline: Cuviosul Gherontie!

Elena Man,
Alba Iulia