În primăvară am avut mari dureri de dinți. Doamna doctor stomatolog a zis că am paradontoză și că nu am ce face, numai să îndur durerea. Tocmai îmi fusese pusă o plombă și eu aveam bănuieli că făcusem puroi la rădăcină. Ea a spus că este imposibil să facă puroi cineva cu paradontoză.

Am vorbit și cu un alt stomatolog, care a spus că, deși am o retracție gingivală de 4 mm, totuși nu crede că am paradontoză, deoarece aveam şase plombe deja. Dar stomatologul acela lucra foarte scump și nu am rezolvat cu dânsul problema.

Apoi a apărut o mică umflătură albă deasupra ultimei plombe. Am fost nevoită să fac două tratamente cu antibiotice, ca să rezist, dar umflătura tot revenea și era dureroasă toată zona. L-am rugat pe Cuviosul Gherontie să mă ajute puțin: „Sfinte, nu vreau să te deranjez cu nimicuri. Cred că am puroi la o măsea. Asta se poate rezolva și omenește. Nu îți cer să îmi repari măseaua, deși poți asta, dar fă ca dentista mea să mă creadă că am puroi!”.

Apoi am sunat-o pe doamna doctor stomatolog și nici nu am apucat să îi mai spun mare lucru că a zis singură: „Ai puroi. Vino la cabinet, că nu o să treacă de la antibiotic!”. Mi-a scos apoi nervul și s-a rezolvat problema.

Slavă Domnului pentru toate! Înainte nu a avut nicio deschidere să mă asculte până la capăt, dar după ce m-am rugat la Cuviosul, nici n-am apucat să zic mare lucru că deja mi-a pus adevăratul diagnostic. Mulțumesc Cuviosului că nu s-a ofensat că i-am cerut minunea cea mai mică, nu pe cea mare și mi-a făcut hatârul!

Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi!

R.X.