Părinții Mariei sunt oameni extrem de simpli, dar buni. Tatiana născuse deja patru copii, care au venit pe lume prin nașteri foarte grele, astfel că s-a temut tare şi de această dată.

În toată perioada de sarcină, i-am vorbit mereu despre Cuviosul Gherontie, de ajutorul primit de oamenii care i s-au rugat. Când a venit momentul nașterii şi a plecat la maternitate, eu am început să citesc psalmi şi rugăciuni potrivite momentului. De asemenea, am citit acatistul Cuviosului Gherontie şi l-am rugat mult să o ajute, să nu se întâmple o nenorocire cu ea sau cu copilașul. Orele treceau, treceau şi, ori de câte ori sunam, ea era în travaliu şi încă nu născuse. Moașa şi asistentele o tot lăsau şi o tot lăsau… În felul acesta au trecut multe ore, vreo zece…
Mi-am dat seama că e nevoie să înmulțesc rugăciunea, iar Cuviosul a mijlocit imediat pentru ea. A trimis un medic care a consultat-o şi a decis de urgență operația cezariană, deoarece bebelușul se afla într-o poziție dificilă și, la spusele lui, dacă o mai lăsau cel mult o jumătate de oră s-ar fi întâmplat o tragedie! Ar fi murit ori copilul, ori ea.
Acum, atât Tatiana, cât şi micuța Maria sunt bine!
Mulțumim, Cuvioase, pentru dragostea ta şi grija ta pentru noi!

Roxana Prahoveanu,
Braşov